Advertentiebeleid

Het controleproces voor advertenties

Voordat advertenties worden weergegeven op Leaflad, worden ze gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de advertenties voldoen aan ons advertentiebeleid. De meeste advertenties worden doorgaans binnen 24 uur beoordeeld. In sommige gevallen kan het echter iets langer duren. 

Wat je moet weten

 1. Het advertentiebeleid is van toepassing op alle advertenties en commerciële inhoud die wordt getoond door of wordt gekocht via Leaflad. Je gebruik van de Leaflad-advertentieproducten en -diensten is onderdeel van Leaflad volgens de Algemene Voorwaarden van Leaflad (www.leaflad.com/terms). 
 2. Adverteerders moeten alle toepasselijke wet- en regelgeving begrijpen en naleven. Als je hier niet aan voldoet, kan dit verschillende consequenties hebben, waaronder de annulering van geplaatste advertenties en de beëindiging van je account.
 3. We gebruiken geen gevoelige persoonlijke gegevens voor advertentiedoelgroepen. De door jou gekozen onderwerpen voor je advertentiedoelgroep zijn geen weerspiegeling van de persoonlijke voorkeuren, kenmerken of waarden van gebruikers.
 4. Als je advertenties namens andere adverteerders beheert, moet elke adverteerder of klant via afzonderlijke advertentieaccounts worden beheerd. Je moet de aan een bestaand advertentieaccount gekoppelde adverteerder of klant niet wijzigen. Stel in plaats daarvan een nieuw account in. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat elke adverteerder zich aan dit advertentiebeleid houdt.
 5. We behouden ons het recht voor om, naar eigen goeddunken, een advertentie goed te keuren of af te wijzen, waaronder advertenties die onze relatie met onze gebruikers negatief beïnvloeden of die inhoud, diensten, of activiteiten promoten die in strijd zijn met onze competitieve positie, interesses of ons advertentiebeleid.
 6. Leaflad kan toestemming geven voor beleidsregels waarvoor voorafgaande schriftelijke toestemming is vereist.
 7. Deze beleidsregels kunnen op elk moment en zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Verboden inhoud

1. Nagemaakte artikelen. We verbieden de verkoop of promotie van nagemaakte artikelen. Nagemaakte artikelen zijn voorzien van een handelsmerk of logo dat identiek is of vrijwel niet te onderscheiden valt van het handelsmerk van iemand anders. Deze artikelen imiteren de merkkenmerken van het product in een poging zich te presenteren als een officieel product van de merkeigenaar.

2. Gevaarlijke producten of services. We vinden het belangrijk dat mensen zich veilig voelt, zowel online als offline. Daarom is het niet toegestaan reclame te maken voor bepaalde producten en services die schade of letsel veroorzaken. 

Voorbeelden van gevaarlijke content: drugs (synthetisch of plantaardig); psychoactieve stoffen; apparatuur waarmee drugsgebruik mogelijk wordt gemaakt; wapens; ammunitie; explosieve materialen en vuurwerk; instructies voor het maken van explosieven of andere schadelijke producten; tabaksproducten.

3. Ongepaste inhoud. We hechten veel waarde aan diversiteit. Daarnaast respecteren wij gebruikers en willen ervoor zorgen dat zij niet beledigd worden met advertenties, websites of apps die niet gepast zijn voor gebruik op ons advertentienetwerk. Daarom is adverteren niet toegestaan voor de onderstaande zaken: 

 • haat, geweld, intimidatie, racisme, seksuele, religieuze of politieke intolerantie, of organisaties met dergelijke overtuigingen, 
 • content die waarschijnlijk choqueert of tot afkeer leidt, 
 • content die anderen uitbuit of die oneerlijk misbruik lijkt te maken van anderen. 

Voorbeelden van ongepaste of aanstootgevende content: het kwetsen of intimideren van een persoon of groep; rassendiscriminatie; parafernalia van haatdragende groepen; expliciete beelden van misdaden of ongelukken; dierenmishandeling; moord; zelfverwonding; afpersing of chantage; de verkoop of verhandeling van beschermde diersoorten; advertenties met godslasterlijk taalgebruik

Verboden praktijken

1. Misbruik van het advertentienetwerk. We willen dat advertenties die in Leaflad worden weergegeven, praktisch, gevarieerd, relevant en veilig zijn voor gebruikers. Daarom is het onderstaande niet toegestaan:

 • schadelijke advertenties, sites of apps,
 • advertenties die sites of apps promoten die weinig unieke waarde toevoegen voor gebruikers en voornamelijk gericht zijn op het verhogen van verkeer,
 • bedrijven die een oneerlijk voordeel proberen te behalen in de advertentieveiling,
 • bedrijven die proberen ons controleproces te omzeilen.

Ons beleid is opgesteld om een optimale gebruikerservaring te bieden. We hebben een uitgebreid advertentiebeleid ontwikkeld om advertenties te vermijden die niet voldoen aan deze kwaliteitseisen. We nemen alle pogingen om onze controleprocessen te bedriegen of omzeilen zeer serieus. 

Voorbeelden van misbruik van het advertentienetwerk: adverteren voor content met malware; ‘cloaking’ of andere technieken om de echte bestemming te verbergen waar gebruikers naartoe worden geleid; ‘arbitrage’ of bestemmingspagina’s promoten met als enig of primair doel advertenties weer te geven; adverteren voor een ‘brug- of gatewaybestemming’ die alleen is ontworpen om gebruikers naar een andere website door te sturen; adverteren met als enig of primair doel aanbevelingen van de gebruiker te verkrijgen op openbare sociale netwerken; ‘gaming’ of het manipuleren van instellingen om te proberen onze systemen voor beleidscontrole te omzeilen.

2. Verzameling en gebruik van gegevens. We willen dat gebruikers erop kunnen vertrouwen dat de informatie over hen wordt gerespecteerd en met zorg wordt behandeld. Onze adverteerders mogen geen misbruik maken van deze informatie of deze voor ongespecificeerde doeleinden of zonder gepaste beveiligingsmaatregelen verzamelen. 

3. Verkeerde voorstelling. We willen niet dat gebruikers zich misleid voelen door advertenties die worden getoond. Het volgende is dan ook niet toegestaan: 

 • advertenties waarin gebruikers worden gevraagd iets te kopen, downloaden of iets anders te doen zonder dat ze eerst over alle relevante informatie beschikken en zonder dat ze uitdrukkelijk toestemming hebben gegeven. 
 • advertenties waarin je, je producten of je services op onnauwkeurige, onrealistische en onjuiste wijze worden voorgesteld.

Voorbeelden van een verkeerde voorstelling van zaken: factureringsgegevens weglaten of onleesbaar maken, zoals hoe, wat en wanneer kosten in rekening worden gebracht bij gebruikers; kosten verbonden aan financiële services weglaten of onleesbaar maken, zoals rentetarieven, heffingen en boetes; het niet weergeven van btw- of licentienummers, contactgegevens of fysieke adressen indien relevant; aanbiedingen beloven die niet beschikbaar zijn; misleidende of onrealistische beweringen opnemen over gewichtsverlies of financieel gewin; donaties inzamelen onder valse voorwendselen; ‘phishing’ of het ten onrechte beweren een fatsoenlijk bedrijf te zijn om gebruikers persoonlijke of financiële informatie te laten verstrekken.

Beperkte inhoud

In het onderstaande wordt content behandeld die soms wettelijk of cultureel gevoelig is. Online adverteren kan een uitstekende manier zijn om klanten te bereiken. Bij bepaalde gevoelige kwesties doen we er echter ook alles aan om advertenties niet weer te geven waar en/of wanneer dit ongepast is. Daarom is reclame voor de onderstaande content enkel toegestaan met specifieke beperkingen. Deze advertenties worden mogelijk niet aan elke gebruiker op elke plek weergegeven. Ook moeten adverteerders misschien voldoen aan aanvullende vereisten voordat hun advertenties geschikt zijn voor weergave. 

1. Inhoud voor volwassenen. Wij beperken de promotie van de volgende op volwassenen gerichte content: 

 • Offline erotische entertainment 
 • Seksshops 
 • Dating-diensten 
 • Diensten voor internationale bruiden 
 • Seksueel suggestieve content 
 • Afbeeldingen met ontblote huid en naaktheid 

Bij de promotie van op volwassenen gerichte content is het onderstaande niet toegestaan: 

 • Overtreding van toepasbare wet- of regelgeving van de locaties die je advertentie target. 
 • Minderjarigen bereiken. 
 • Seksueel expliciete content aanbieden.
 • Thema’s aanbieden met betrekking tot seksuele handelingen met minderjarigen of seksuele handelingen zonder wederzijdse goedkeuring. 
 • Escort- of andere diensten promoten die opgevat kunnen worden als het verlenen van seksuele gunsten in ruil voor compensatie. 

Voorbeelden van inhoud voor volwassenen: stripclubs; erotische films; erotische speeltjes; erotische tijdschriften; seksueel prikkelende producten; datingwebsites; modellen in seksueel getinte poses

2. Alcohol. Wij beperken de reclame voor alcoholhoudende dranken en drankjes die lijken op alcoholhoudende dranken. Je moet je houden aan de lokale wetgeving en branchenormen van de locatie waarop de advertentie is getarget en alcohol op verantwoorde wijze promoten. Zo mag je bijvoorbeeld niet aanzetten tot overmatig of competitief drankgebruik, de advertentie targeten op minderjarigen, fysieke of sociale voordelen van alcoholconsumptie suggereren of rijden onder invloed goedkeuren. 

Voorbeelden van beperkte content over alcoholhoudende dranken: bier; wijn; sake; sterke drank; champagne; versterkte wijn; alcoholvrij bier; alcoholvrije wijn; alcoholvrije gedestilleerde drank

3. Auteursrechten. Wij beperken inhoud die inbreuk maakt op de rechten van derden, inclusief auteursrechten, handelsmerken, privacyrechten, publiciteitsrechten of andere persoonlijke rechten of eigendomsrechten. Als je auteursrechtelijke inhoud wilt promoten en je bent van mening dat je bent van mening dat dit wettelijk is toegestaan, dan kun je jouw documenten over de auteursrechten naar ons opsturen om toestemming voor de advertentie te krijgen.

4. Kansspelen en spellen. Wij beperken de reclame voor de onderstaande, aan kansspelen gerelateerde content: 

 • offline en online kansspelen, 
 • online informatie over kansspelen, 
 • online spellen waarmee geld of prijzen kunnen worden gewonnen, 
 • online spellen die normaal gesproken in casino’s worden gespeeld, ongeacht of hiervoor wordt betaald en of geldprijzen kunnen worden gewonnen. 

Bij reclame voor aan kansspelen gerelateerde content moet je je aan de volgende richtlijnen houden: 

 • Je moet je houden aan de toepasbare wetgeving of industrieregels van de locaties waar uw advertentie op is gericht. 
 • Je moet voldoen aan lokale vergunningseisen voor alle aan kansspelen gerelateerde producten en services waarvoor je reclame maakt. 
 • Je moet op je bestemmingspagina duidelijk informatie weergeven over verantwoorde deelname aan kansspelen. 

Bovendien moet je van tevoren goedkeuring ontvangen van Leaflad voordat je reclame maakt voor online content die gerelateerd is aan kansspelen. 

Voorbeelden van beperkt toegestane content gerelateerd aan kansspelen: fysieke casino’s; plekken waar gebruikers kunnen wedden op poker, bingo, roulette of sportevenementen; nationale of particuliere loterijen; vergelijkingssites voor aan sport gerelateerde kansspelen; websites die bonuscodes of aanbiedingen bevatten voor kansspelwebsites; online trainingsmateriaal voor casinospelletjes; sites die pokerspelletjes zonder geldprijzen aanbieden; spelletjessites met spelen die over het algemeen niet in casino’s worden gespeeld, maar waarmee wel geldprijzen kunnen worden gewonnen.

5. Gezondheidszorg en geneesmiddelen. Wij beperken reclame voor content gerelateerd aan gezondheidszorg, zoals: 

 • vrij verkrijgbare geneesmiddelen 
 • op recept verkrijgbare geneesmiddelen en informatie over op recept verkrijgbare geneesmiddelen 
 • online en offline apotheken 
 • producten en services gerelateerd aan zwangerschap en vruchtbaarheid 
 • medische services en procedures 
 • werving voor klinische proeven 
 • behandelingen voor de verbetering van seksuele prestaties 

De beperkingen die van toepassing zijn op deze content, kunnen verschillen afhankelijk van het product of de service waarvoor je reclame maakt en de landen die je target. Voor bepaalde content, zoals niet-goedgekeurde stoffen, mag nergens reclame worden gemaakt.

Je moet mogelijk voorafgaande goedkeuring van Leaflad ontvangen voordat je aan gezondheidszorg gerelateerde advertenties mag weergeven. Dit is afhankelijk van de content waarvoor je reclame maakt en de landen waar je advertenties worden weergegeven.

6. Financiële dienstverlening. We willen dat gebruikers voldoende informatie hebben om weloverwogen financiële beslissingen te nemen. Ons beleid is erop gericht om gebruikers informatie te geven over de kosten van financiële producten en om gebruikers te beschermen tegen schadelijke en misleidende praktijken. Ten behoeve van dit beleid definiëren we ‘financiële producten en dienstverlening’ als producten en dienstverlening die betrekking hebben op het beheer en het investeren van geld, met inbegrip van persoonlijk advies.

Wanneer je financiële producten en dienstverlening promoot, dien je je te houden aan de staats- en lokale regelgeving van elke regio die je advertenties targeten. Bijvoorbeeld: specifieke openbaarmaking opnemen die is vereist door de lokale wet. 

7. Wettelijke vereisten. Je bent altijd verantwoordelijk voor de naleving van zowel het advertentiebeleid van Leaflad als alle toepasselijke wet- en regelgeving van de locaties waar je advertenties worden weergegeven.